Scroll to top
Get In Touch
Satenrozen 10, 2550 Kontich, Belgium
contact@maggylife.eu
Order now!
contact@maggylife.eu

Maggy overtuigt de EUvsVirus-jury

Social distancing tool Maggy is een van de winnaars in de pan-Europese hackaton georganiseerd door de Europese Commissie. De jury selecteerde de beste oplossingen om de strijd tegen de uitbraak van het coronavirus te ondersteunen.

Maggy is een draagbaar apparaatje dat je met een geluidssignaal waarschuwt wanneer de afstand tussen jou en de omstaanders te klein wordt. Het laat toe om de socialdistancingmaatregelen te respecteren zonder de privacy te schenden. Het is het eerste apparaat op de markt dat betaalbaar en veilig is.

Geselecteerd uit meer dan 2000 oplossingen

De EUvsVirus Hackaton richtte zich op corona-uitdagingen in 37 domeinen, met als doel de oplossingen die eruit voortvloeien snel te realiseren in de Europese markt. Liefst 2160 kandidaten uit heel Europa namen deel. In de categorie ‘Business Continuity, Protecting Employees’ kon Maggy de jury overtuigen.

Maggy neemt dankzij deze nominatie deel aan de Europese Matchathon van 22 tot 25 mei. Doel van dit online-evenement is om Europese bedrijven en investeerders te laten kennismaken met de technologie.

Roodgloeiend

Het toestel komt uit de koker van vier Belgische ondernemers (Allan Segebarth, Bart Embrechts, Nicolas Van Odijk en Ruben Miessen). Het apparaat, dat in een recordtijd van een week ontwikkeld werd, wordt ondersteund door Gumption Group.

Bedenker Ruben Miessen: “We merken sowieso al enorm veel interesse in Maggy. De bestellingen lopen vlot binnen, onze telefoon staat roodgloeiend. Dankzij deze nominatie kunnen we Maggy nu ook over de landsgrenzen heen in de markt zetten.”

Bart Embrechts, managing partner van Gumption Group: “Het virus stopt niet aan de grens. Alle bedrijven en overheden wereldwijd zijn op zoek naar oplossingen om opnieuw veilig aan het werk te gaan. Maggy biedt daarop een antwoord. Deze erkenning vanuit Europa geeft ons de kans om nog meer mensen en bedrijven te helpen.”

Een overzicht van de resultaten van de EUvsVirus hackaton vind je via https://euvsvirus.org/results.

Author avatar
admin
http://www.maggylife.eu

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

We use cookies to give you the best experience.